5/30/07

Výlet po Rovensku

IMG_9874.jpg
Počasí se zlepšilo a tak jsme se rozhodli zůstat ještě jeden den v této malebné vesnici, kde se čas zastavil před 100 lety. Po malém průzkumu vesnice jsme se rozhodli pro výlet po okolí. Zvolili jsme červenou značku, která vedla do údolí a doufali, že se neztratíme někde v kopcích. Cesta byla dobře značená a tak jsme bez problémů dorazili do Sopotu Nuo, malé rumunské vesničky. Další cesta vedla po silnici a po 5 km jsme odbočili do údolí Rachitei, které sice nebylo značené, ale bylo zde dost stavení, kde jsme se mohli průběžné dotazovat na cestu do Rovenska.
Vystoupali jsme nad údolí a po vrstevnici směřovali k Rovensku. Cestou jsme potkali pasáka, který měl boty vyrobené z pneumatik. Vypadaly podobně, jako ty co jsme viděli v muzeu jen místo vepřovice byla použita guma - asi toho vice vydrží a nepromoknou. O kus dále jsme potkali malého chlapce, který pásl krávy. Udělali jsme několik fotek a dali mu zbytak našich zásob. Do Rovenska jsme dorazili ještě před setměním a Standa se na náměstí potkal s učitelem, který přijel s pražským gymnáziem a on ho pozdravil ahoj "kanáre" a jak pak zjistil byl to jeden jeho znamý se kterým před 20 lety jezdili na vodu. Teď delá kastelána na hradě a tak se domluvili, že ho tam navštíví. No svět je malý. celodenní pochod nás tak vyčerpal, že jsme hned po večeři usnuli.

1 comment:

Anonymous said...



úvěrová společnost, která mi poskytuje půjčku ve výši 5 000 000,00 USD, když ostatní investoři půjčky zanedbali moji nabídku, ale pan benjamin lee mi poskytl úspěšnou půjčku. Jsou přímo zapojeni do financování půjček a projektů z hlediska investic. poskytují finanční řešení společnostem a jednotlivcům, kteří hledají přístup k fondům kapitálových trhů, mohou vám pomoci financovat váš projekt nebo rozšířit vaše podnikání .. e-mailový kontakt :::: také 247officedept@gmail.com nebo napište na číslo whatsapp na + 1- ( 989-394-3740)